agnes-blog-cirkel-kracht-oefening

Het nieuwe gewoon

Cirkel van kracht en het ‘nieuwe gewoon’.

De levenscirkel om ons heen wordt steeds kleiner in deze tijd van stilte en angst voor het Coronavirus (Covid-19).
Dat brengt ons in een andere staat van bewustzijn, we kunnen angstig zijn omdat we niet weten wat ons te wachten staat. Is dit hetzelfde gevoel als dat wat we ervaren als ons leven bijna ten einde is? Onze cirkel wordt misschien wel kleiner, maar ergens ook fijner. Er zijn om ons heen allemaal tekenen van verbinding, aandacht, liefde voor jezelf en anderen en oog voor duurzame en kostbare voeding. Het cirkeltje filtert datgene wat ruis in ons leven bracht uit ons leven. Voor iedereen is die ruis iets anders; werkdruk, het gemis van quality time met de kinderen of een partner, verplichte afspraken inruilen en vrijer kiezen wie je wilt bellen of face-timen, haasten wordt verplicht onthaasten. Het brengt ons terug naar waar het allemaal om draait, het leven in het nu. Het ‘nieuwe gewoon’.

Een opdracht voor jezelf

Teken een cirkel op een stuk papier, pak een kleurpapier als je daar vrolijk van wordt. De cirkel is jouw “Cirkel van Kracht”. In die cirkel schrijf je alles op over wie je graag wilt zijn, wat je wilt beleven en ervaren, waar je blij en gelukkig van wordt. De cirkel is ook jouw liefdevolle schild, jouw persoonlijke grens. Buiten die cirkel kun je opschrijven wat je uitsluitend op eigen verzoek wilt ervaren, zoals contact met bepaalde mensen, kritiek of negatieve energie. Waar je nee tegen mag zeggen zonder uitleg of oordeel.

Met deze praktische oefening ontdek je de wensen en grenzen in jouw aangepaste leven. Onderzoek voor jezelf eens welke gedwongen aanpassingen in het ‘nieuwe gewoon’  je wel prettig vind en welke over jouw grenzen gaan.

Wil je meer weten over deze oefening of opdracht? Je mag mij hier zonder kosten over contacten via de app of telefoon.

Liefs, Agnes

 

Dit bericht delen: