“Liefdevol“

Budget uitvaart

Goedkope uitvaart of budget uitvaart, gemeente Hardenberg en Ommen

Een budget uitvaart noemen we ook wel een technische of stille uitvaart. Het gaat om een verzorgde, persoonlijke maar eenvoudige uitvaart in de omgeving van Ommen en Hardenberg. De totaalprijs van deze budget uitvaart is € 3650,-- inclusief btw.

Als uitvaartondernemer in de regio Hardenberg en Ommen verzorg ik regelmatig ook een budget uitvaart. Dit is een nette en stijlvolle uitvaart tegen een laag tarief. De reden voor een budget uitvaart heeft echt niet altijd te maken met een werkelijk klein budget.

Is jouw wens een stille uitvaart of crematie? Bespreek dit dan tijdens je leven met familie of vrienden. Zo weten zij precies wat ze kunnen doen na je overlijden. Dat geeft ze rust en meer tijd om deze budget uitvaart vorm te geven. Natuurlijk ga ik ook graag vrijblijvend in gesprek om dit voor je vast te leggen.

5 redenen voor een goedkope uitvaart

 • Een eenvoudig afscheid is de nadrukkelijke wens van de overleden persoon
 • Er zijn weinig financiële middelen beschikbaar
 • De familie woont ver weg, mogelijk in het buitenland. Afstand en tijd zijn dan mogelijk een reden voor een eenvoudig afscheid
 • Er is geen familie of andere geïnteresseerden, de familiebanden zijn verstoord
 • Door COVID-19 is slechts een intiem afscheid mogelijk

Agnes Boer Uitvaartondernemer verzorgt budget uitvaart voor € 3650,--

Omdat een stille uitvaart ook een persoonlijk afscheid moet zijn, regel ik de basis voor een uitvaart op een mooie, respectvolle manier met veel persoonlijke aandacht.

De crematielocatie staat hierbij vast, net als het mortuarium en de asvertrooingslocatie. Verder vullen we de uitvaart naar wens samen in.

 • Regelen van de uitvaart
 • Regelen van de formaliteiten en aangifte van overlijden
 • Kist of afscheidswade, tarief is afhankelijk van de gemaakte keuze
 • Verblijf in een mortuarium
 • Vervoer plaats van overlijden naar het mortuarium
 • Laatste verzorging, dit mag in bijzijn van familie/nabestaanden
 • Vervoer naar het crematorium
 • De crematie zelf (crematorium de Lariks te Hardenberg)
 • Asbus en asverstooing (strooiveld crematorium de Lariks te Hardenberg)
 • Mijn aanwezigheid of een vertegenwoordiger van Agnes Boer Uitvaartondernemer bij de crematie
 • Begraafkosten (gemeente Hardenberg / Ommen); dit betreft een algemeen graf. Hierbij is de gemeente de rechthebbende. Voor een particulier graf geldt een meerprijs

Hoe ziet een budget uitvaart er uit?

De wet op de Lijkbezorging geeft aan dat een lichaam na 36 uur begraven of gecremeerd mag worden. De uitvoering van de hele stille uitvaart vindt daarom binnen die 3 dagen na het overlijden plaats, met als afsluiting het definitieve afscheid; de begrafenis of crematie.

Het lichaam op een later moment begraven of te cremeren? Dat kan tegen een meerprijs natuurlijk ook.

Wat kost een budget uitvaart?

De totaalprijs van een goedkope uitvaart via mijn uitvaartonderneming Agnes Boer is
€ 3650,-- inclusief btw.

Wanneer ik voor jou een budget uitvaart mag verzorgen, maak ik vooraf één belangrijke afspraak; de betaling voor de uitvaartdienst wil ik bij aanvaarding van de opdracht ontvangen. Wanneer een andere financiële zekerheidsstelling is afgegeven, bijvoorbeeld via de uitkering van een uitvaartverzekering, ben ik ook akkoord met de opdracht voor de budgetuitvaart. Wanneer er absoluut geen financiële middelen zijn, vraag dan uw gemeente direct om hulp.

Wat te doen na een overlijden?

Na een overlijden is het noodzakelijk dat je direct de huisarts belt. Die neemt contact op met de dienstdoende schouwarts als dat nodig is. Deze schouwarts stelt een verklaring van overlijden op. Wanneer dat geregeld is, kun je direct contact opnemen met mij; 06-52324020. We bespreken dan samen de wensen en de mogelijkheden voor een stille uitvaart.

 • Contact opnemen met de arts, deze stelt het overlijden officieel vast
 • Indien de overledene een donorcodicil heeft, meld je dit direct bij de schouwarts
 • Neem contact op met mij op 06-52324020. Wanneer ik niet direct je oproep kan beantwoorden, spreek dan de voicemail in. Het kan zijn dat ik even een rustige plek opzoek om het telefoongesprek aan te nemen. Ik bel je in alle gevallen direct terug.

Koffie & Koek

Recent had ik een afspraak met een dame van 71 jaar. Welgesteld, twee prachtige dochters, een mooi eigen huis en een goede uitvaartverzekering. Ze was nog lang niet van plan om dood te gaan. Ze wilde graag tijdens haar leven precies weten wat een budget uitvaart betekent. Wat mocht ze van mij verwachten? Het werd een fijn voorgesprek met koffie en koek.

Ze heeft een eigen uitvaartwens met mij besproken en vastgelegd. Wanneer zij overlijdt, wil ze dat haar lichaam zo snel mogelijk gecremeerd wordt. Dat mag in een neutrale kist, zonder extra kleur of luxe materiaal. Ze wil geen gebruikelijk afscheidsdienst, maar iets eenvoudigs. Ze gaf duidelijk aan dat ze haar geld liever nu bij leven uitgeeft aan heerlijk eten en fijne dingen. Haar dochters zeiden zo mooi: verdriet is er toch wel.

Mevrouw geeft liever haar geld uit bij leven, aan lekker eten en in haar nalatenschap.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met mij op via het contactformulier of via de telefoon of app.

Met aandacht voor jezelf

Blogs

Meer weten over een uitvaart?

Wil je meer weten over een van mijn diensten? Neem gerust contact met mij op.

Portret_26