Kracht van energie na een uitvaart

De kracht van energie

Als je iemand moet missen, ook wel rouwen genoemd, mag je nog steeds een fijn en liefdevol leven hebben. Daar geloof ik in. Of ik dat direct voelde na het overlijden van mijn dochter Anouk? Zeker niet! Dat heeft heel wat stappen (vooruit én achteruit) gekost. Graag deel ik een persoonlijk verhaal met jullie in de hoop jullie te inspireren en wat positieve energie mee te geven.

“Met je gedachten en je gevoelens creëer je je leven. Zo zal het altijd zijn, gegarandeerd.”

Lisa Nicholas

In 2016 is mijn dochter Anouk, drie dagen na haar geboorte, overleden. Al snel ervaarde ik voor mijzelf dat de dood een gegeven is, een feit.

Anouk heeft haar eigen levensweg gevolgd. Dat zij niet meer hier op aarde is, is iets wat ik niet heb kunnen of mogen veranderen. Dit maakt niet dat ik niet verdrietig ben, liefde ervaar als ik aan haar denk en heel graag had gewild dat ze gewoon hier op aarde in onze armen en ons leven zou zijn.

Maar inmiddels zie ik het zo: Anouk is een individu, zij heeft haar pad gevolgd. Voor mij is dat een gebeurtenis die ervoor heeft gezorgd dat ik mijn leven nu op een andere manier leef dan daarvoor. Je mag het leven veranderen na een gebeurtenis, daar is niks mis mee. En dat stukje, mijn leven, dat heb ik zelf in de hand.

“We moeten ons zo goed mogelijk voorhouden dat elke onprettige gedachte letterlijk iets slechts in het lichaam brengt.”

Prentice Mulford

Na de uitvaart van mijn dochter,  worstelde ik met mijn gedachten over de dood, het niet hier op aarde mogen zijn en het feit dat dit zo is en dat ik dat echt niet kon veranderen. Vanuit daar ging het verder, ik zorgde niet goed voor mezelf. Geen regelmaat in mijn leven, geen juiste voeding en boze gevoelens die ik regelmatig ook uitte. Voornamelijk in mijn eigen huis, bij mijn gezin en in mijzelf.

Met als gevolg lichamelijke klachten, zoals spierkrampen, niet fijn kunnen slapen, laat naar bed gaan en rondlopen met een futloos gevoel. Er moest iets veranderen en ik ben op zoek gegaan naar hulp en inzichten. Ik bezocht onder andere een rouwcoach, een humanistische raadvrouw en een GGZ psycholoog. Vanuit daar ontving ik langzaam het vertrouwen in mijn eigen leven. Een doel zoeken en dat waarmaken voor mijzelf was extra behulpzaam.

Naast de bezoeken heb ik diverse opleidingen gevolgd rondom sterven en dood en heb ik veel gelezen over afscheid nemen en alle gevoelens die daarbij komen kijken, maar ik leerde vooral ook heel veel over het leven zelf. Het is uiteindelijk onlosmakelijk aan elkaar verbonden!

Veel mensen vragen mij tegenwoordig: ‘is het niet zwaar altijd met de dood bezig te zijn?’ Nee, is mijn antwoord. Ik ben met het leven bezig.

“Alles wat wij zijn, is het gevolg van wat we hebben gedacht.”

Boedha

Als je iemand moet missen, geloof ik erin dat de eerste stap die je kunt en mag zetten is tegen jezelf zeggen dat je wilt leven en dat je dat op een zo fijn mogelijke manier wil doen, leven in vreugde en met liefde.

Maar hoe? Dat is stap twee. Het gaat er eerst om dat je het diep van binnen ervaart en het echt voelt in zuiverheid met jezelf en hardop durft te zeggen: ‘Ja, ik wil ondanks het gemis leven op een fijne manier.’

Dit heeft alles te maken met je gedachtenkracht. Zoals Michael Pilarczyk zegt: Je bent zoals je denkt. Alles wat jij denkt, of dit nu positief of negatief is, heeft invloed op jouw zijn en op jouw leven.

De wet van de aantrekkingskracht is er altijd al geweest en zal altijd blijven. Je kunt het vergelijken met een magneet. Hoe sterker jouw gedachtenkracht, hoe meer je aantrekt in het positieve.

Vraag om hulp als je daar behoefte aan hebt, ga visualiseren, vind jouw plek in jouw leven en neem daar de tijd voor.

“Je bent zoals je denkt.”

Michael Pilarczyk

Door de jaren heen heb ik veel stappen overwonnen. Inmiddels zien sommige mensen mij als een voorbeeld, als krachtig, maar ik ben ook maar gewoon Agnes, een mens. Zo heb ik dus ook mijn beperkingen.

Vorige week, 6,5 jaar na het overlijden van Anouk, kwam ik weer achter zo’n beperking. Ik vond het heel lastig om van huis weg te gaan, van mijn gezin en mijn andere dochter. Ik wilde thuis blijven, bij elkaar. Maar wat daar het gevolg van is geweest, is dat ik alleen maar in een soort bubbel heb geleefd, waar ik niet uit durfde te stappen en daardoor ook niet echt in mijn eigen leven terecht kon komen. Ook mijn man en dochter konden op deze manier niet maximaal hun eigen leven leiden.

Ik beperkte dus mijzelf en mijn gezin.

In juni 2023, ben ik 4 nachten weg geweest. Met een doel en een missie. Mijn eigen doel was om eens weg te gaan van mijn gezin en mezelf te vinden op een andere manier. Werkelijk voelen en de verbinding aangaan met mezelf. Dat is gelukt. Ik kwam na deze 4 dagen thuis en heb het stukje in mijzelf bedankt wat tegen hield om in te mogen zien dat het leven leuk mag zijn.

Tijdens deze dagen ben ik naar een training geweest : ´Your life to the next level – Maximum Potential´ van Micheal Pilarczyk. Het ging over waarom je denkt zoals je denkt, wat je werkelijk wil, communicatie, focus, voeding en nog meer inspirerende onderwerpen. Dit heeft mij een extra boost gegeven voor mijn verdere leven. Ik heb na 6,5 jaar weer een belangrijke stap gezet.

Volg mij op social media, voor inspiratie voor een fijnere gedachtenkracht en jouw nieuwe bladzijden in jouw leven.

“Je kunt je leven breken en maken, dat heb je zelf in de hand”

Liefs Agnes

Deze blog is geredigeerd door: JT Communicatie

Dit bericht delen: