“Verbinding“

"Rouw en verlies hoef je niet te verwerken, je mag het een plekje geven en een onderdeel laten zijn van wie jij bent."
Agnes Boer

 

Ervaring van verlies en rouw

Een verlies heeft grote impact op je leven en dat van je directe omgeving. Het bepaalt ook de keuzes die je na dit verlies of rouwproces maakt voor je verdere leven.

Een verlieservaring voel je bij bijvoorbeeld een ontslag, een burn-out, een scheiding of een verlies van gezondheid en uiteindelijk een overlijden. Rouw is een stuk bewustwording dat het leven óf het verlies onomkeerbaar is. Jouw leven verandert door bijvoorbeeld ziek zijn of door een overlijden van een dierbare naaste. Gevoelens van rouw neem je overal mee naar toe, het wordt een stukje van jezelf en het mag er zijn. Wanneer je niet rouwt, kun je daar jezelf en je naasten mee belasten.

Rouwcoaching en verliesbegeleiding

Tijdens mijn begeleidingsgesprekken kijken we eerst samen hoe we jouw verlies een plek kunnen geven in jouw leven.

Wil je antwoord op bepaalde levensvragen? Of inspiratie voor zingeving aan je leven na jouw verlies? Geen enkel verlies is hetzelfde, elk coachingstraject is daarom uniek en op maat.

In de volgende stap focussen we op de toekomst. Hoe wil je verder en hoe kun je verder. Tijdens mijn opleiding voor rouwcoach en verliesbegeleider heb ik mij gespecialiseerd om met kinderen en volwassenen in gesprek te gaan over ziekte, dood en verlies. Emotionele begeleiding is op deze momenten van groot belang.

In een rouwproces herkennen we meerdere fasen.

  • Ontkenning en ongeloof
  • Boosheid
  • Disbalans in je leven ervaren
  • Acceptatie

Je kunt in elke fase van dit proces een beroep op mij doen. Je hoeft niet elke fase door, je mag in jouw fase blijven zolang dat goed voelt? Een rouwproces kan een leven lang duren.

Regie over je eigen leven

Na een verlieservaring gaat je leven verder met goede en minder goede dagen. Soms duurt rouw een leven lang. Hoe ga je om met lastige momenten op een later moment in je leven? Misschien is verstilling jouw manier van rouwen. Loop je even vast, dan begeleid ik je verder. Ik leer je om weer grip op je leven te krijgen, de gevoelens van gemis te aanvaarden en het verlies opnieuw een plek te geven.

  • Ongeplaatst verlies; op enig moment in je leven moet je dealen met je verlies
  • Een verlies accepteren
  • Loslaten, pas wanneer je je verlies definitief kunt loslaten, kun je makkelijker verder met je leven
  • In je eigen kracht komen te staan; rouw en verlies zorgt altijd voor een verandering in jezelf en in je leven. Daardoor kun je uit balans raken.
  • Jezelf opnieuw ontdekken
  • Relativeren

Verlies en rouw bij kinderen

Wil je meer inzicht krijgen in de belevingswereld van kinderen/jongeren? Door gebruik te maken van poppetjes in gesprekken kun je situaties en gevoelens letterlijk in beeld brengen. Zo voelen ze zich meer begrepen. Het inzetten van POPtalk bij kinderen en jongeren is geschikt om in te zetten bij de begeleiding in een verliessituatie. Ze krijgen inzicht in eigen gedrag en zijn beter in staat om hun gedrag aan te passen. Ook krijgen zij overzicht in een situatie die voor hen (te) ingewikkeld is.

Ik ben getraind om met jonge kinderen en volwassen in gesprek te gaan over ziekte, dood en verlies. Een passende, emotionele ondersteuning is in deze periode van groot belang.

Tarieven Verlies- en rouwbegeleiding

Mijn begeleidingstarief is € 85 per uur, inclusief btw.
Een persoonlijke offerte op maat is ook mogelijk.

Regio

Voor de dienst uitvaart ben ik beschikbaar binnen de volgende regio:

Almelo, Balkbrug, Beilen, Coevorden, Dalfsen, Dedemsvaart, Drenthe, Emmen, Hardenberg, Hoogeveen, Meppel, Nieuwleusen, Ommen, Overijssel, Raalte, Slagharen, Twente, Zuidwolde, Zwolle.

Wil je buiten deze regio van mijn diensten gebruik maken, neem dan vrijblijvend contact op.

 

Met aandacht voor jezelf

Blogs

Hulp nodig in je rouwproces?

Lijkt het je ook fijn om extra ondersteuning te hebben? Neem gerust contact op. Ik sta voor je klaar en vertel je graag wat er allemaal mogelijk is.

agnes-boer-laatste levensfase-begeleiding-nazorg