"Verlies en gemis mag er altijd zijn. Daar help en ondersteun ik bij."

Over Agnes

Als laatste levensfase-, rouw en verliesbegeleider en uitvaartondernemer begeleid ik jou of een naaste bij alles wat met een verlies, een gemis of de dood te maken heeft.

Mijn naam is Agnes Boer.

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met de dood. Dat kan je eigen ziekbed en overlijden zijn, maar ook dat van een dierbare naaste. Vaststaat dat er dan veel belangrijke persoonlijke maar ook praktische zaken besproken en geregeld moeten worden. Ik heb gekozen voor dit vak na het overlijden van Anouk, mijn dochter. Zij is 3 dagen na haar geboorte overleden op 2 oktober 2016. Met liefde hebben we haar die dagen vastgehouden en geknuffeld en met trots hebben we haar losgelaten, afscheid van haar genomen.

Ik ervaarde voor het eerst een intense hartenpijn, boosheid en een onwaarschijnlijk verdriet, maar ook een intense stroom van onvoorwaardelijke liefde, verbinding, oerkracht en rust. Haar verliezen liet mij zien dat ik mijn eigen leven moest oppakken, de regie moest pakken voordat het kon afbreken. Door haar heb ik geleerd dat zelfliefde en acceptatie rondom de dood mij verder helpt. De dood is onomkeerbaar, hoe graag ik haar ook terug zou willen toveren…Anouk is dagelijks bij ons in gesprekken en momenten. Zij is en blijft onderdeel van ons leven. Op haar geboortedag eten we taart en pakt haar zus Hannah cadeautjes uit. Op de datum dat ze overleed, eten we pannenkoeken. Net als toen..

Door deze ervaring met de dood ben ik mij gaan verdiepen in alles rondom de dood. Wanneer je durft te praten over de dood en zeker over je eigen dood, geeft dat rust en voel je meer levensvrijheid. Ik heb geleerd om zoveel mogelijk herinneringen te maken en vast te leggen. Ik voel nog dagelijks het verlies, maar ik weet nu dat dat gevoel ook draaglijk is. Inmiddels heb ik diverse opleidingen gevolgd en afgerond en begeleid ik op een liefdevolle en begripvolle manier geweldige mensen in hun laatste levensfase, in rouw- en verliesverwerking of bij een uitvaart.

Laatste levensfase en uitvaart begeleider

Ik ben uitvaartondernemer en woon in de gemeente Hardenberg. Naast het begeleiden van uitvaarten, ben ik gespecialiseerd in de persoonlijke begeleiding tijdens een laatste levensfase. Mijn zorg en begeleiding zijn ook gericht op de nabestaanden in deze periode.

De gesprekken gaan over het aankomend overlijden en belangrijke levensvragen, maar zeker ook over laatste wensen, de invulling van het afscheid en het maken van herinneringen en rituelen.

Afscheid nemen van een baby of een kind is één van de verdrietigste momenten uit een mensenleven. Dat vraagt om de extra aandacht en begeleiding die ik als Agnes kan geven. Na een overlijden is er vaak behoefte aan gesprekken over verlies, gemis, emoties en rouwverwerking. Daarnaast moeten ook veel praktische zaken voor de toekomst geregeld worden.

Educatie en levensgesprekken

De dood bespreekbaar maken is mijn persoonlijke missie en de drijfveer voor mijn onderneming. Als jonge ondernemer en ervaringsdeskundige op het gebied van overlijden, uitvaarten en kinderuitvaarten verzorg ik workshops, lezingen en trainingen om lastige onderwerpen als de dood, verlies en gemis, je eigen uitvaart en je wensen daarover meer bespreekbaar te maken.

"De bijeenkomsten gaan zeker ook over hoop en geloven in jezelf, over zelfontwikkeling, kansen en veranderingen."

 

Gevolgde relevante opleiding en cursussen

Met aandacht voor jezelf

Blogs

Wil je meer weten over mij?

Neem gerust contact met mij op als je een vraag hebt over een van mijn diensten.

Liefs Agnes