"Verlies en gemis mag er altijd zijn. Daar help en ondersteun ik bij."

Over Agnes

Mijn naam is Agnes Boer.

Misschien ben ik niet het stereotype uitvaart- en verliesbegeleider waar je in eerste instantie aan denkt. Vandaar dat ik je graag even meeneem in mijn verhaal.

Hoe het begon

Tijdens mijn werk bij de marechaussee kwam ik al snel in aanraking met probleemjongeren. Een groep die mijn interesse direct greep. Door tegen ze te praten (allemaal op een andere manier) zocht ik naar passende mogelijkheden om ze te begeleiden en te helpen. Naast het feit dat ik mijn “mannetje” wel leerde staan, kwam ik er ook achter dat hulp bieden bij me past. Aan een baan als uitvaartbegeleidster dacht ik toen nog niet…..

Het kantelpunt

Na het overlijden van onze lieve dochter en zusje , Anouk, kwam ik voor het eerst in aanraking met intense boosheid, verdriet en machteloosheid. 3 dagen na haar geboorte op 2 oktober 2016 overleed zij. Met liefde hebben we haar de dagen erna vastgehouden en geknuffeld en met trots hebben we haar losgelaten en afscheid van haar genomen.

Naast het intense verdriet voelde ik ook onvoorwaardelijke liefde, verbinding, oerkracht en rust. Ik wist dat (hoe moeilijk ook) ik door moest gaan en dat ik moest blijven zorgen voor mezelf en voor mijn gezin. Ook werd het gevoel dat ik iets voor anderen wilde betekenen sterker in deze fase van mijn leven. Naast het helpen van mensen op een kwetsbaar moment, werd de dood bespreekbaar maken mijn missie.

Er volgde een periode met veel opleidingen. Naast laatste levensfase- en uitvaartbegeleider, heb ik ook diverse trainingen op het gebied van rouwverwerking, mindfulness, ritueelbegeleiding en coaching gevolgd.

Mijn dagelijkse leven

Anouk speelt nog iedere dag een rol in mijn en ons leven. Dagelijks voel ik het verlies, maar het is ook draagbaar geworden. Op haar geboortedag eten we taart en pakt haar zus Hannah cadeautjes uit. Op de datum dat ze overleed, eten we pannenkoeken. Net als toen..
Erover praten heeft mij echt geholpen. Het verbaast me nog steeds dat er zo weinig mensen de dood bespreekbaar maken. Nu mag ik iedere dag mijn ervaring, kennis en missie inzetten voor anderen.

Pure en authentieke uitvaartbegeleiding

De dood is onomkeerbaar en oplossen kan ik het niet met een stappenplan. Dat is ook niet mijn intentie. Als een baby of kind overlijdt, betekent dat een ander afscheid dan van een lieve opa of oma van 90. Ik pas me volledig aan als ik een uitvaart begeleid. Er is ruimte voor een lach, een traan, humor en een goed gesprek. Alle emoties komen voorbij en dat maakt mijn werk zo mooi, puur en authentiek.

Agnes Boer ondersteunt bij:

  • begeleiding van de laatste levensfase
  • het organiseren van een uitvaart naar wens
  • rouw- en verliesverwerking bij een kind
  • rouw- en verliesverwerking na het overlijden van een kind

Met aandacht voor jezelf

Blogs

Wil je meer weten over mijn diensten?

Laat het me dan weten. Ik praat graag vrijblijvend over de mogelijkheden.

Liefs Agnes