"Een tegennatuurlijk afscheid, vraagt om rust, aandacht en respect"

Uitvaart kind

Het verdriet wat je voelt als je een kind verliest, is nergens mee te vergelijken. Nooit zul je je kind op zien groeien, zien trouwen of kinderen zien krijgen. Je neemt niet alleen afscheid van je kind, maar ook van een deel van jezelf. Ik benadruk dan ook altijd dat je goed moet proberen te luisteren naar wat je hart je ingeeft.

Voor het overlijden

Wanneer je te horen hebt gekregen dat je kind komt te overlijden, kunnen we tijdens een kennismakingsgesprek de mogelijkheden doornemen. Ik werk vanuit gevoel en vind het daarom belangrijk om eerst goed naar jullie te luisteren. Op die manier kan ik zorgen voor inspiratie en de invulling van het afscheid. Er is waarschijnlijk veel meer mogelijk dan jullie denken, dus wees open over wensen en vertel mij jullie gedachten. We nemen de tijd en ruimte.

De uitvaart

Na het overlijden van je kind, komt de dag van het onvermijdelijke afscheid. Tijdens de dagen voorafgaand aan de uitvaart geven wij het afscheid samen vorm. We nemen daarvoor rustig de tijd en ik zet jullie wensen om naar een passende uitvaart. Eventuele broertjes of zusjes worden zorgvuldig en desgewenst betrokken. Ook tijdens de dienst begeleid ik jullie en bewaak ik wat jullie voor ogen hebben.

Na de uitvaart

Als je kind (ongeacht de leeftijd) overlijdt is het gezinsleven ontwricht. Ondanks het grote verdriet wat meegedragen wordt, moet het gezin weer gaan functioneren in de maatschappij, maar op een andere manier. Dat heeft tijd en soms ook begeleiding nodig. Door de jaren heen heb ik mij gespecialiseerd om met kinderen en volwassenen in gesprek te gaan over ziekte, dood en verlies. Samen kunnen we kijken wat jullie gezin nodig heeft en welke stappen er ondernomen moeten worden om verder te kunnen leven met jullie verdriet. 

Speciale mogelijkheden

Er komen steeds meer mogelijkheden bij op het gebied van kinderuitvaarten. Zelf ben ik daar een echte voorstander van en ben ik altijd op zoek naar innovaties. Het afscheid is zo bepalend voor de rouwverwerking. Op de inspiratiepagina en op mijn social media kanalen volg je de laatste ontwikkelingen.

Wil je meer weten over mogelijkheden en mijn diensten? Bekijk dan de veelgestelde vragen.

Met aandacht voor jezelf

Blogs