“Liefdevol“

Uitvaart

Een persoonlijke uitvaart met respect en aandacht voor het geleefde leven van de overledene: dat is waar ik voor sta. Dit komt tot uiting in de gekozen locatie, de muziek, de bloemen: eigenlijk in alles. Door goed te luisteren en deze woorden te vertalen naar uitvaartmogelijkheden zorg ik voor een persoonlijk, liefdevol afscheid.

"Bij een overlijden mag je mij bellen 24/7"

Persoonlijk met respect en aandacht

Een uitvaart is het allerlaatste wat je kunt doen voor een overledene en de nabestaanden. Het is een week waarin veel beslissingen moeten worden genomen en waarin veel herinneringen naar boven komen. Achteraf geven veel van mijn families aan dat het een week is van verbondenheid en samenzijn vol mooie herinneringen. Als uitvaartbegeleider neem ik alle tijd om ervoor te zorgen dat het afscheid een afspiegeling is van het geleefde leven. Dat is de mooiste herinnering voor nabestaanden.

"Families die voor mij kiezen als uitvaartbegeleider staan open voor creativiteit, verbinding en aandacht voor elkaar."

Na een overlijden is het gebruikelijk dat je de arts belt als iemand is overleden, hij zal een verklaring van overlijden opstellen. Als de arts geweest is dan kun je mij bellen en wij spreken dan af hoe laat, waar en wanneer ik bij jullie kom.

 

De volgorde:

 • Contact opnemen met de arts, hij zal het overlijden vaststellen
 • Indien de overledene donor is, meldt je dit direct bij de arts
 • Neem contact met mij op 06-52324020
 • Als ik niet direct opneem kan het zijn dat ik even een rustige plek opzoek om de telefoon te beantwoorden. Ik bel je sowieso terug.

"Neem de tijd die jij nodig hebt"

Wat kan ik voor je betekenen en regelen?
 • Kennismakingsgesprek
 • Het samen vormgeven, organiseren en plannen van de week van de uitvaart
 • Contact met derden zoals het crematorium en de beheerder van een begraafplaats
 • Dagelijks overleg, ook via de app of telefoon
 • Dagelijkse controle van de overledene bij een thuisopbaring
 • Wettelijke formaliteiten verzorgen, zoals de akte van overlijden
 • Begeleiding en organisatie van de afscheidsdienst en crematie of begrafenis
 • Begeleiden van een condoleance
 • Een condoleanceboek
 • Nagesprek, twee weken na de uitvaart
 • Advies naderhand over asverwerking, grafbedekking en dankkaartje
 • Gratis een account ter waarde van €99,-- voor het opzeggen en overnemen van abonnementen en contracten met ondersteuning bij onderwerpen zoals: de erfenis, de notaris, de verdeling van de nalatenschap, de woning, inkomsten voor de achterblijvende partner etc  van Nabestaandenloket.
 • Gratis een nagedachtenis op mijn herdenkingspagina.
Tarief

Mijn tarief voor bovenstaande begeleiding is €2160,-- inclusief btw.

Regio

Voor de dienst uitvaart ben ik beschikbaar binnen de volgende regio:

Almelo, Balkbrug, Beilen, Coevorden, Dalfsen, Dedemsvaart, Drenthe, Emmen, Hardenberg, Hoogeveen, Meppel, Nieuwleusen, Ommen, Overijssel, Raalte, Slagharen, Twente, Zuidwolde, Zwolle.

Wil je buiten deze regio van mijn diensten gebruik maken, neem dan vrijblijvend contact op.

Het is tegen elke wet van de natuur in, dat je een kind verliest. Het verdriet is met geen ander verdriet te vergelijken. Je kind niet meer kunnen horen, ruiken of omhelzen. Niet groot zien worden, trouwen of kinderen zien krijgen. Elk afscheid van een kind verdient daarom zeer persoonlijke aandacht en respect. Ook de periode daarna vraagt om extra aandacht voor angsten, verlies van vertrouwen in het leven, schuldgevoel en hartenpijn.

Wanneer je weet dat je kind komt te overlijden, kunnen we tijdens een kennismakingsgesprek bespreken wat de vele mogelijkheden bij een kinderuitvaart zijn. Ik luister vooral naar je verhaal en zorg daarna voor inspiratie en creativiteit, geef je ideeën waarvan je nog niet op de hoogte bent. Naast de spanning, de angst en het verdriet in die periode, geeft ons gesprek je ook rust en houvast en vertrouwen in een persoonlijk afscheid.

“Doe vooral wat je hart je ingeeft. Zorg goed voor jezelf, zowel geestelijk als lichamelijk.”
Agnes Boer, ervaringsdeskundige in kinderuitvaarten

Tarief

Omdat de wensen en financiële omstandigheden zo uiteenlopend zijn is het tarief voor deze dienst maatwerk.

Regio

Ik ben niet gebonden aan een regio en ben er voor families in heel Nederland

Je hebt maanden uitgekeken naar jouw kindje, je focus volledig op de toekomst gericht en dan is er ineens alleen maar stilte…Je bent papa en mama geworden, maar je kindje mocht niet blijven. Je hebt weinig herinneringen aan dit korte leven, weinig momenten waar je je aan vast kunt houden.

Nu sta je ervoor om deze geboorte toch te vieren, jouw kindje verdient zijn of haar eigen plekje, een eigen welkom. Als ervaringsdeskundige begeleidt ik jou en je partner, deze heeft een heel belangrijke rol, bij de bevalling van een overleden kindje. Belangrijk is ook om invulling te geven aan het kraamvrouw-zijn, de bewondering en verwondering om je kindje.

In een kennismakingsgesprek vertel ik je wat je je kunt verwachten en hoe ik jou en je partner hierin kan bijstaan. Als gecertificeerd hypnobirthing docent kan ik je vertellen over je bevalling en geef ik je onder andere ontspannings- en ademhalingstechnieken. Het in alle rust ervaren van de geboorte, ook al is je kindje overleden is heel waardevol. Daarna begeleid ik jullie ook in het afscheid van jullie kindje.

Binnen mijn netwerk heb ik verschillende personen en instanties die een ondersteunende dienst kunnen leveren.

Regelgeving

In de wet- en regelgeving is er onderscheid gemaakt tussen een zwangerschap tot 24 weken en na 24 weken. Ik zal je dit in het persoonlijk gesprek vertellen.

Tarief

Omdat de wensen en financiële omstandigheden zo uiteenlopend zijn is het tarief voor deze dienst maatwerk.

Regio

Ik ben niet gebonden aan een regio en ben er voor families in heel Nederland

Bij een overlijden van een kind zijn vaak broertjes en zusjes betrokken. Naast de ouders en dierbare familie spelen ook de school van de kinderen, de buurt, de sportverenigingen en andere clubs een grote rol in het eventuele ziekteproces en het aankomende overlijden. Mijn begeleiding gaat verder dan de zorg voor het gezin zelf. Desgewenst bezoek ik bijvoorbeeld de school om samen met de kinderen te praten over de dood en het afscheid. Kinderen betrekken bij de daadwerkelijke uitvaart helpt hen om met elkaar te verbinden. Het bespreken van rituelen is een mooie manier van troost; samen een manier bedenken om het kind te herinneren. Mijn begeleiding en benadering is op het denk- en gevoelsniveau van de kinderen.

Elk gezinsleven staat op zijn kop tijdens een ziekteperiode en het overlijden van een kind. Niets is meer hetzelfde. Ook de relatie tussen de kinderen en ouders verandert. Iedereen rouwt op zijn eigen manier om het verloren kind. Hoe blijf je elkaar vasthouden in deze moeilijke periode?

Tarief

Voor deze dienst hanteer ik mijn uurtarief van €75,-- per uur inclusief btw.

Regio

Ik ben niet gebonden aan een regio en ben er voor families in heel Nederland

Wil je een uitvaart zelf regelen maar wil je dat ik je hierin begeleid op de achtergrond? Ik ben er voor je via WhatsApp en door te bellen. De kosten hiervoor zijn €750,00. In een persoonlijk gesprek kunnen we afstemmen of we dit samen kunnen oppakken.

Met aandacht voor jezelf

Blogs

Meer weten over een uitvaart?

Wil je meer weten over een van mijn diensten? Neem gerust contact met mij op.

Portret_26