“Compassie“

Laatste levensfase begeleiding

Naast uitvaartbegeleider ben ik ook laatste levensfase begeleider.
Vanuit deze rol begeleid ik mensen tijdens de fase voorafgaand aan het overlijden. Door in gesprek te gaan en de juiste vragen te stellen probeer ik inzicht te krijgen in zowel laatste levenswensen als wensen rondom het afscheid.

Herinneringen

 Wat wil je nalaten? Hoe wil je herinnerd worden en waar heb je behoefte aan in deze moeilijke fase? Ons gesprek draait om jou en jouw wensen. Samen stellen wij een plan op. Dit kan zoveel rust geven en het kan ook fijn zijn om dit samen met geliefden te bespreken.

 Afscheidswensen vastleggen

 We gaan samen in gesprek over de invulling van jouw afscheid. Door de mogelijkheden te bespreken, maken wij samen een afscheidsplan dat bij jou past. Zo denken we bijvoorbeeld na over de kist, de afscheidslocatie en welke gasten aanwezig mogen zijn. Door vooraf goed na te denken over het afscheid, kan er rust gecreëerd worden voor jou en je naasten.

“Als laatste levensbegeleider laat ik je nadenken over hoe jij herinnerd wil worden en invulling wil geven aan je eigen afscheid”

Voor de dienst laatste levensfase begeleiding ben ik beschikbaar binnen de volgende regio’s:

Almelo, Balkbrug, Beilen, Coevorden, Dalfsen, Dedemsvaart, Drenthe, Emmen, Hardenberg, Hoogeveen, Meppel, Nieuwleusen, Ommen, Overijssel, Raalte, Slagharen, Twente, Zuidwolde, Zwolle.

Met aandacht voor jezelf

Blogs

Meer weten over begeleiding in de laatste levensfase en nazorg?

Als laatste levensfase begeleider help ik graag met het opstellen van de laatste levenswensen en bied ik de helpende hand bij rouw- en verliesverwerking. Wil je meer weten over wat er allemaal mogelijk is? Neem gerust contact met me op.

agnes-boer-laatste levensfase-begeleiding-nazorg