“Compassie“

Laatste levensfase begeleiding

Herinneringen en wensen

Wanneer je weet dat je binnen gestelde tijd komt te overlijden, wordt tijd een kostbaar gegeven. Als laatste levensfase begeleider neem ik je mee in al je laatste wensen en dromen. Belangrijk in deze fase is dat je al je wensen schriftelijk vastlegt of persoonlijk bespreekt met je familie, vrienden of omgeving. Dit geeft jou rust, maar zeker ook je nabestaanden.

Vanuit mijn werk als laatste levensfase begeleider (en uitvaartondernemer) begeleid ik jou tijdens deze fase en het overlijden. Ik stel de juiste vragen om inzicht te krijgen in jouw laatste wensen om zo tot een passend afscheid te komen. Daarnaast sta ik je bij in het op orde krijgen van praktische, medische, emotionele en spirituele als ook financiële zaken;

  • Herinneringen vastleggen
  • Afscheidswensen vastleggen
  • Welke uitvaartverzekering heb je en wat houdt deze in
  • Welke keuzes maak je nu voor je uitvaart; begraven of cremeren, afscheidswade of een kist, hoeveel gasten, welke locatie?

Meer weten over begeleiding?

Als laatste levensfase begeleider help ik graag met het opstellen van laatste levenswensen en het maken van waardevolle herinneringen. Neem contact met mij op over alle opties.

Nazorg na een overlijden

Financiële en praktische zorg

Mijn begeleiding ná een overlijden is gericht op de directe nabestaanden en familie. Na de uitvaart begint voor hen het verwerkingsproces, een emotionele periode. Hoe pak je je leven weer op? Kun je het verlies accepteren en hoe ga jij om met rouw? Ook in deze fase stel ik de juiste vragen om je te ontzorgen en te begeleiden. Dat je hoofd dan even niet staat naar praktische zaken regelen, is logisch. Ik ontzorg in deze fase zolang jij dat nodig hebt.

  • Ziekenhuis- of andere zorgkosten in kaart brengen
  • Het ontruimen van een huis
  • Abonnementen opzeggen
  • Verkoop van een huis opstarten
  • Informeren naar levensverzekeringen en pensioenen
  • Rituelen, samen een manier bedenken om jouw dierbare te herinneren

Tarieven laatste levensfase begeleiding en nazorg

Een eerste kennismakingsgesprek is altijd kosteloos.

Het tarief voor mijn begeleiding is € 85 per uur, inclusief btw. Deze dienst bied ik ook aan in combinatie met de uiteindelijke uitvaart. Voor een persoonlijke offerte bespreek ik graag alle wensen en opties. Daarna ontvang je onze afspraken in een vrijblijvende offerte op maat.

Meer informatie over nazorg? Lijkt het je fijn om ontzorgt te worden in de emotionele periode na een overlijden? Neem dan contact met mij op.

Regio

Voor de dienst begeleiding ben ik beschikbaar binnen de volgende regio:

Almelo, Balkbrug, Beilen, Coevorden, Dalfsen, Dedemsvaart, Drenthe, Emmen, Hardenberg, Hoogeveen, Meppel, Nieuwleusen, Ommen, Overijssel, Raalte, Slagharen, Twente, Zuidwolde, Zwolle.

Wil je buiten deze regio van mijn diensten gebruik maken, neem dan vrijblijvend contact op.

Met aandacht voor jezelf

Blogs

Meer weten over begeleiding in de laatste levensfase en nazorg?

Als laatste levensfase begeleider help ik graag met het opstellen van de laatste levenswensen en bied ik de helpende hand bij rouw- en verliesverwerking. Wil je meer weten over wat er allemaal mogelijk is? Neem gerust contact met me op.

agnes-boer-laatste levensfase-begeleiding-nazorg