Ik was er
Ik ben er
En ik zal er altijd zijn

- Agnes Boer -

Uitvaart baby

Je zit in mijn hart en gedachten, vandaag en voor altijd….

Als je baby overlijdt, is er stilte in plaats van de toekomst die jij voor ogen had. Je bent vader of moeder geworden van jullie kindje, maar er zijn geen herinneringen waar je je aan vast kunt houden.

Sommige mensen noemen mij ervaringsmama na het overlijden van onze lieve dochter en zusje, Anouk. 3 dagen na haar geboorte overleed zijn. Wij hebben haar nog met liefde vastgehouden en geknuffeld en vol trots losgelaten en afscheid van haar genomen. Ze heeft nog steeds een prominente plaats in ons leven, maar we kunnen ook weer genieten van elkaar. Naast het begeleiden van de uitvaart, vind ik het fijn om mijn ervaringen te delen en in te kunnen zetten om andere ouders te helpen.

Bevallen van een overleden baby

Heb je te horen gekregen dat jullie baby stil geboren wordt? Als gecertificeerd hypnobirthing docent kan ik je vertellen hoe de bevalling kan verlopen, wat normaal is en wat andere mogelijkheden zijn en geef ik je onder andere ontspannings- en ademhalingstechnieken. Het in alle rust ervaren van de geboorte, ook al is je kindje overleden, is heel waardevol. Daarna kan ik jullie ook begeleiden bij het afscheid. Er is dan bij thuiskomst een bekend en vertrouwd gezicht.

Overlijden baby na de bevalling

Als je kindje levend geboren wordt, maar overlijdt in de dagen na de bevalling breekt er een moeilijke tijd aan. Je kan je baby nog vasthouden en knuffelen, maar er wordt van je gevraagd om je eigen kindje fysiek los te laten. Weet je dat je baby gaat overlijden en wil je een gesprek aanvragen? Dat kan. Zowel vanuit mijn expertise als eigen ervaringen kan ik jullie tips geven en begeleiden naar dit moeilijke moment. Er is ruimte voor vragen, ook voor na het afscheid. Hoe geef je jullie kindje een plek in jullie leven? Wat is ‘normaal’? Wat kun je verwachten? Er mag gelachen, gepraat en gehuild worden.

Hoe wordt jullie baby opgebaard?

Er zijn meerdere mogelijkheden om jullie kindje op te baren. Samen bekijken we de mogelijkheden en de manier die het meest geschikt is voor jullie situatie.

Een aantal voorbeelden zijn:

  • Balseming/Thanatopraxie
  • Wateropbaring
  • Speciale koelplaat voor kleine kindjes/baby’s
  • Cuddlecot

De uitvaart van jullie baby

De dag waar je niet aan wilt denken, breekt aan. De dag dat je je baby fysiek los moet laten. Een tegennatuurlijke taak waar ik jullie zorgvuldig in begeleid. In de dagen voorafgaand aan het afscheid, bespreken wij wat jullie willen en wat jullie wensen zijn. We kijken naar dat wat bij jullie past, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Een moeder is ook kraamvrouw, daar houden we rekening mee.

Na de uitvaart van jullie baby

Als het kamertje leeg is en de stilte overheerst, ben ik er ook. Een aantal weken na de uitvaart kom ik bij jullie langs, we bespreken alles en uiteraard wil ik weten hoe het met jullie gaat. Ook voor praktische of emotionele nazorg kunnen jullie mij raadplegen.

Dankbaarheidskaarten

Als je baby of kindje overlijdt, kom je in een wereld terecht waarvan je niet wist dat die bestond. Gevoelens en gedachten vliegen van links naar rechts, van up naar down. Soms weten we niet wat we voelen of wat er gedacht mag worden. Toch geloof ik, ondanks dat verdriet er je hele leven mag zijn, dat je kracht mag halen uit het verdere leven.

Speciaal voor ouders die een kindje moeten missen, heb ik deze kaarten ontwikkeld om de gedachtenkracht positief te beïnvloeden. Door dit uit te spreken en erin te geloven, ontstaat er zachtheid.

Wil je meer weten over mogelijkheden en mijn diensten? Bekijk dan de veelgestelde vragen.

Met aandacht voor jezelf

Blogs