Mijn visie

Als ervaringsdeskundige, gevoelsmens en uitvaartbegeleider heb ik een bepaalde kijk op het leven, op verlies, afscheid nemen, missen en bewust verdergaan.

Het leven is niet maakbaar, onze gedachtes wel. Dat kunnen we trainen en positief voeden door goed naar onszelf te luisteren. Als er verlies plaatsvindt, kan het lijken alsof je de controle op je leven kwijtraakt. Maar het is de controle over je gevoel en gedachtes die jou in de steek laat.

Verlies is een gebeurtenis in het leven waar veel emoties bij komen kijken. Boosheid, frustratie, angst en vreugde.

Met onze zintuigen pikken wij signalen op. Met onze gedachten kunnen wij ons leven maken of breken, daar geloof ik in.

Vanuit die visie begeleid ik nabestaanden bij het afscheid nemen in de meest pure vorm met creativiteit, inlevingsvermogen en balans als uitgangspunten. Door echt naar je te luisteren en jouw wensen te bewaken begeleid ik jou en je naasten naar de dag van het afscheid.

Het missen van de persoon die je zo liefhebt zet zich om in verdriet en is ontstaan uit een pure vorm van houden van. Door dat gevoel te omarmen, krijgt het gevoel van missen ruimte en dat mag. Dit is de eerste stap naar het bewust verdergaan, een lang traject wat volgt na het afscheid.

Met aandacht voor jezelf

Blogs