living c

Een levende doodskist?

Met een missie om de aarde niet langer te vervuilen, maar juist te verrijken en te laten bloeien met nieuw leven, bracht Living Cocoon de eerste ‘levende doodskist’ op de markt.
Geen spaanplaat of hout als materiaal, maar paddenstoelen. Daar is deze kist van gemaakt of beter gezegd; gegroeid.
Op deze manier wordt de aarde gevoed met een bron voor nieuw leven.

Dat er steeds meer kisten op de markt komen wist je misschien al wel. Er wordt gekeken naar (inderdaad) verduurzaming en het personaliseren van een uitvaartkist. Zo kun je een kist zelfs wrappen als je dat zou willen en kun je ook kiezen voor afscheidswaden, weer een andere manier van een omhulsing.

Kortom; opties genoeg!

Wat is het?

Maar Living Cocoon gaat nog een stapje verder, door een kist van paddenstoelen te maken en te leveren. Hoe zit dat in elkaar? De kist zelf is gemaakt van mycelium, een wortelnetwerk van schimmeldraden. Deze draden groeien doorgaans onder de grond, maar kunnen ook op rotte boomstammen tot bloei komen.
Uit mycelium kunnen paddestoelen groeien, natuurlijk én stevig materiaal dus!
Daarnaast heeft het de kracht om alle waardevolle en vervuilde stoffen van ons lichaam op de meest natuurlijke manier terug te geven aan de aarde, je lichaam wordt dus één met de natuur.

En de binnenbekleding?

Ook daar is over nagedacht en aangepast aan de visie van Living Cocoon. De binnenkleding is namelijk gemaakt van mos of linnen.

Momenteel zijn er 2 varianten verkrijgbaar, namelijk De Wild en De Kam. Mocht je meer willen weten over deze kist of verduurzaming van uitvaarten? Laat het me weten en ik vertel je er graag meer over.

Liefs Agnes

Deze blog is geredigeerd door: JT Communicatie

Dit bericht delen: